Ако сте љубитељи пасуља, ова верзија са орасима ће вас одушевити.

Сигурни смо да ћете га правити првом приликом.

Драгана Пушица, ауторка гастро блога "Моје грне" показала је мало другачији рецепт који је одушевио.

Састојци:

  • 400 г пасуља тетовца
  • 180 г млевених ораха
  •  400 г црног лука
  •  200 мл уља
  • 4 суве истуцане црвене паприке
  • 3 чена белог лука
  • 1 лист ловора
  • везица свежег першуна
  • 1 кашичица димљене млевене паприке
  • 1 кашичица суве менте
  • пола кашичице млевеног бибера
  • со по укусу
  • око 600 мл воде

Фото: Јутјуб принтскрин/Letina kuhinja

 

Припрема:

Пасуљ потопити увече уобичајено, па га сутрадан скувати (само пасуљ) у експрес лонцу.

У случају да га немате, како би смањили време кувања, можете користити и пасуљ из конзерве. Или уобичајено скувати зрна. Скувана и оцеђена од течности зрна пасуља затим пребацити у крчко апарат.

На уљу пропржити ситно сецкани лук, додати бибер, менту, димљену млевену паприку и со по укусу. Пропржити пар минута и додати истуцану паприку, све измешати, па склонити са ватре и сипати преко пасуља у крчку.

Додати ситно сецкани першун, ловор, гњечени бели лук и на крају орахе. Лагано промешати и поклопити. Подесити крчка на програм ХИГХ и крчкати око 4 сата.

После тог времена, отклопити, искључити апарат, промешати и по потреби још мало посолити. Послужити уз прилог по жељи.

(Блиц.рс)

БОНУС ВИДЕО: