Нема ништа лепше од правог посног хлеба током ових празничних дана. Ипак, најбоље од свега је то што се прави једноставно, те га могу сви направити. 

Латите се на посао и направите га већ данас брзо и лако!

Састојци:

  • 200г црног брашна и око 300 г белог брашна
  • 1 кесица квасца
  • со 
  • две чаше топле воде
  • мало шећера
  • кашика сусама и кашика лана

Фото: Профимедиа

 

Припрема:

У топлу воду додајте квасац, мало промешајте, па додајте со, шећер и брашно.Мешајте смесу док не добијете глатко тесто. У току мешања додајте семенке и умесите их у тесто.

Оставите барем 30 минута да се удвостручи, а затим у загрејаној рерни на 200 степени, пеците 20 минута.

(Информер.рс)

БОНУС ВИДЕО: