Нема ништа лепше од правог посног хлеба током ових празничних дана. Ипак, најбоље од свега је то што се прави једноставно, те га могу сви направити.
Латите се на посао и направите га већ данас брзо и лако!
Састојци:
- 200г црног брашна и око 300 г белог брашна
- 1 кесица квасца
- со
- две чаше топле воде
- мало шећера
- кашика сусама и кашика лана
Припрема:
У топлу воду додајте квасац, мало промешајте, па додајте со, шећер и брашно.Мешајте смесу док не добијете глатко тесто. У току мешања додајте семенке и умесите их у тесто.
Оставите барем 30 минута да се удвостручи, а затим у загрејаној рерни на 200 степени, пеците 20 минута.
(Информер.рс)
Прочитајте још
БОНУС ВИДЕО: