Ако обожавате добош торту у оргиналу, посну торту ћете још випе волети. Једноставна је за спремање, тако да ћете брзином светлости обрадовати најмилије.
Потребно је:
- 150 г шећера у праху
- 250 г брашна
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 3 шољице меда
- 3 шољице киселе воде
За фил
- 200 г кристал-шећера
- 250 г млевених ораха
- 3 штангле растопљене чоколаде
- 1 кесица ванилин шећера
За розе фондан
- 200 г шећера у праху
- екстрат од малине
Прочитајте још
За коре ставите у посуду све састојке за коре. Промешајте добро, па испеците три коре. За фил ушпинујте кристал-шећер са водом па додајте млевене орахе, растопљену чоколаду и кесицу ванилин шећера. Онда све то добро промешајте и прохладите. За фондан шећер у праху умутите са пола чаше вруће воде, па додајте неколико капи екстракта од малине.
Од састојака за кору испеците три коре. Онда их премажите филом. На крају филовану торту премажите фонданом.
(Трпеза)