Ова пита се врло брзо и једноставно спрема, о укус не треба ни говорити.
- 500 г пилећег белог меса
- 500 г кора за питу
- 1 главица црног лука
- 150 мл павлаке за кување
- 1 чаша киселе павлаке
- со, бибер
- зачини по укусу
- 50 мл уља
Припрема:
Потребно је да за почетак загрејете рерну на 200 степени. Потом црни лук исецкајте лук ситно, па га издинстајте на уљу и води. Пилетину додајете када лук постаје стакласт. Додајте зачине по укусу. Динсајте све заједно, а када се заврши динсање оставите да се охлади, па филујте. Посебно помешајте павлаку за кување са киселом павлаком па добро зачините. Поделите коре на 2 једнака дела, па оставите једну за крај слагања пите. Битно је да тепсију у којој се спрема пита обложите папиром за печење па преко нанесите једну кору и премажите са мало уља. Преко ставите још једну кору па трећу нагужвајте и прелијте са пар кашика фила од павлаке. Урадите са првом половином кора па додајте сву пилетину. Ређајте коре до краја, уз нанешење фила са павлаком. Нанесите последњу кору па премажите уљем. Пита се пече око пола сата док ме добије румену боју. Питу можете сећи по жељи. Битно је да се служи топла. Уживајте!
(Трпеза)