- Лоше је време, зима, кући сам. Имам много проблема, али здравствених. И с плућима и с ногама. Морам сада да одморим, па ћемо да видимо даље. Велике су моје године, не може операције за ноге, а и плућа су ми лоше, већ шест година, немам довољно кисеоника. И морам много да се чувам и од короне, она иде прво на плућа - каже за Курир деда Ђорђе.

Фото: И. Маринковић/Профимедиа/Саша Шљукић

 

А на наше питање где је заменик му Предраг Недељковић и какав однос имају, деда Ђорђе каже:

- И Предраг је на одмору, био је и он мало болестан, нисам га видео, други човек сада чува наше српско војничко гробље и прима Србе и остале посетиоце. Знате, Предраг ради физичке послове, чисти гробље, а ја полако, полако дођем кад ме људи зову, желе да виде деда Ђорђа. Па мало испричам о гробљу, историји, објасним људима, воле да ме чују, упознају. Немам ја ту неке посебне послове, не радим ништа тешко, помало будем на гробљу.

Чувени чувар Зејтинлика замолио нас је да свим Србима пренесемо честитку за Нову годину:

- Срећна Нова година, сви Срби да имају здравља и среће у 2022. години. Здравље нам је свима најпрече, па све остало. Ако Бог да, па кад буде лепо време, да се видимо на Зејтинлику!

Дека Ђорђе подсећа и да је врло стар, да је рођен 1. маја 1928. године.

- Надам да ће Бог дати да се видимо на Зејтинлику, на ком желим да почивам када умрем, као и мој отац и деда, који су пре мене чували српске кости.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".