САВЕТИ ДОМАЋИЦА: Ево због чега се квари кисели купус

Извор: Нпортал 06.12.2022 08:18

Повратак на вест

Ваш коментар

Топ коментари

Deda

06.12.2022 13:31

Posto nesme da se mnogo pritisne, a ni da bude labav.Na koliko kila da se pritisne,(ovo znaju automehanicari)?

+11 -2

0 Одговора

Jelena

06.12.2022 16:47

Ja nikada nisam pretakala, i kupus mi bude izvrstan

+11 -0

0 Одговора

Slobodanka

07.12.2022 13:51

Najbolje spremljen kiseli lupus. Na 100 kg kupusa, 3 kilograms soli. Izdubiti koren kupusa i naredjat u bure a sa strane sta I ti i malo cvekle. Zatvoriti bure dobro i ne otvarati mesic dana. Tada ce biti kiseo i znajte da niece sigurno stvarati ,sigurno.Imam 75 godina i od kako sam porcela da stavljam mama me je tako naucila.Probajte , videcete i bicete zahvalni.

+2 -1

1 Одговор

Tehnolog hrane

07.12.2022 16:19

Zašto dubite koren? Zašto odredjujete kolicinu soli prema količini kupusa, a ne prema procentu soli u vodi koja ce sa solju da kuseli kupus? Ovako: kupus posle klasicne pripreme, to svi valjda znaju, tesno redjati glavice u kacu, bez ikakvog zarezivanja u dubljenja korena, onako kako kupus raste; rastvarati u nekom vecem loncu ili serpi so u vodi u odnosu 4%; nalivati tim rastvorom do 10-ak cm iznad nivoa kupusa, koji je pritisnut, dobro, kako glavice ne bi isplivavale. Prostorija u kojoj je kaca, treba da bude na dovoljno dobroj temperaturi, ne hladna ne pretopla, ono prijatno podrumska. Sigurno je da ima jos dobrih nacina za "ostavljanje" i kišeljenje kupusa, pa eksperimentisite malo. Ono sto uspe, cime ste bas zadovoljni je pravi nacin. Naravno sve radite s ljubavlju.

+2 -1

0 Одговора

Повратак на вест