ГОСПОДАРА ВУЧИЋА: Улица добила име по Милошевом трну у оку

Извор: Нпортал 24.12.2022 22:09

Повратак на вест

Ваш коментар

Топ коментари

resavac

25.12.2022 16:38

Negde u toj ulici,bilo je i sila od preduzeca..."Elektromramor"...Tamo sam isao na letnje prakse...Cuveni majstor Aca je bio "sef" ekipe.Kad god smo se pozdravljali stiskom ruke...Zacrveneo bi se uz opasku..."imas cvrstu saku,mamu ti tvoju seljacku"...Najlepse dane i najvise stecene prakse,imao sam uz vrhunske majstore,pri instalacijama u buducem Dispecerskom centru na Vozdovcu.Bio sam i "ucenik od poverenja",i redovno sam slat u kupovinu "goriva" za majstore...Nikada mi nije palo na pamet da se zapitam,odakle ulici ime,i ko je bio "Gospodar Vucic"?...I ono sto jos nisam ni pokusao da proverim...Sta je bilo sa tim mocnim preduzecem,koje bi se danas zvalo "Kompanija Elektromramor A.D."...?...Najmladji medju njima,bio je majstor Dragan,ako se lepo secam?I mozda je samo on jos ziv?I ako je tako,sto mu i od srca zelim,nebi trebalo da je stariji od 85...?Srdacno bih ga pozdravio,uz svu zahvalnost za svaku podrsku i svako ohrabrivanje,koje mi je tada,ocinski,poklanjao...Za ostale "destilacije" alkoholnih pica,skoro da sam siguran...Doslo je do promena adresa stanovanja i boravka...Slava im,i vecno hvala za sve!

+31 -0

0 Одговора

Mita Popov

27.12.2022 10:33

Toma Vučić Perišić je bio jedinstvena figura tog vremena. Rođen je posle prava prve bračne noći iliti nasilnog odnosa sa našim predivnim ženama od strane Osmanlija. U 13 godini je ubio turčina i odmetnuo se u hajduke. Čitav svoj život je posvetio odbrani i prosperitetu Srbije.

+3 -0

0 Одговора

BOGDAN

22.02.2023 08:55

NE SLAZEM SE SA LAZI MITA POPOVA DA JE SLAVNI SRBIN TOMISLAV VUCIC PERESIC TURSKI KOPILJAD KAKO ON BEZ IKAVE DOKAZE SRBSKOG JUNAKA PREDSTAVLJA U TURSKOG KOPILJADA.

+0 -0

0 Одговора

Повратак на вест