НИЈЕ МОГЛА ДА СЕ УДА Мудре речи оца Тадеја промениле живот

Извор: Нпортал 09.02.2023 15:14

Повратак на вест

Ваш коментар

Топ коментари

predrag

09.02.2023 23:35

Sveti oce Tadeje moli Boga za nas koliko mi ne poznajemo Bozije zapovesti i nasau veru prvi sam ja gresan prema svojim roditeljima Gospod nam je dao preko svoje Svete Pravoslavne Crkve Svetu tajnu ispovesti i pokajanja ...

+12 -1

0 Одговора

Petrovac na Mlavi

10.02.2023 11:41

Nije tačno da je rođen u Petrovcu na Mlavi! Rođen je na Melnici, u selu pored Vitovnice. Poznavao sam brata i sestru. I iz vitovničkog manastira ga proterali na dve godine pred upokojenje. Upokojio se u Bačkoj u privatnoj kući, bogougodnih ljudi koji su prihvatili da se brinu o njemu do upokojenja. Sada se kite njegovim mudrim mislima a ogrešili se o njega.

+5 -0

0 Одговора

Љубиша

10.02.2023 13:05

@predrag! Предраже, ево само да те потсетим на Исусове речи у Јеванђељима, где Исус говори Јеврејима: Да су Јевреји су чували своје обичаје, а да су Божије заповести понизили, и дали могућност да се, Божија заповест не испуњава, према поштовању родитеља. Исус им каже; да је Бог заповедио, да се поштују родитељи. Ако неко увреди оца или мајку, да смрћу умре. Прочитај оригинал у Јеванђељу. Ово је моје слободно казивање. Шта значи да смрћу умре? У време, док су Јевреји поштовали Божије заповести, па ако неко од деце увреди оца или мајку, онда је отац дужан, да своје дете изведе пред врата града и да га ту каменују. Шта то значи? За увреду родитеља, постоји и земаљска и духовна казна. Због греха увреде родитеља: дете чини грех, који је неопростив, ако се дете одмах не покаје, него у греху остаје, па га заборави. Ако остане у греху, тада је родитељ дужан да га преда на извршење смртне казне. Пошто је дете учинило грех и у греху умре, онда одлази за сву вечност у паклу. Као што видиш да је грех увреде родитеља, један, који је међу најтежих грехова, после увреде Бога у Светој Тројици. После увреде Духа Светог, који се не опрашта, по том долази увреда родитеља, са могућности опраштања. Зато се мора много пазити са понашањем према својим родитељима. Ако те ђаво превари, да нешто лоше учиниш, својим родитељима, а ти се одмах покај и извини родитељу и што пре иди и у Цркви се исповеди Свештенику, да би ти тај грех Бог опростио. Ако ти тај грех остане, а ти и ако све добро чиниш, и у Цркву Исусову идеш, ништа ти не помаже, ипак одлазиш у пакао. Буди поздрављен од Љубише.

+5 -0

0 Одговора

Повратак на вест