Sadrži brojna vlaka i vitamine (C, B, E, K), mineralima (gvožđe, kalijum, magnezijum, bakar, mangan). Mnogi je ne vole, a ukoliko se spremi na pravi način, biće ukusnija od mesa.


Sastojci:
  • 400-500 grama boranije
  • 300-500 grama svinjskog mesa sečenog na kockice
  • 2-3 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 srednja krompira
  • 1 kašika brašna
  • pola kašičice mlevene paprike
  • malo soka od paradajza
  • so, biber, mirođija i suvi začin po ukusu

Foto: Profimedia

 

Priprema:


Za početak je potrebno da na sitno iseckate crni luk, pa ga stavite da se disna u dublju šerpu da bude staklast. Potom mu dodajte svinjetinu, potom sitno seckanu šargarepu i boraniju (može i zamrznuta), pa krompir sečen na kocke, i sipajte vodu da ogrezne.

Nemojte preterivati sa vodom, dodajte toliko da prekrije povrće. 

Dodajte začine, mirođiju i biber, ali i vodu po potrebi kako isparava. Posle dodajte sok od paradajza.

U pola šolje vruće vode pomešajte brašno i mlevenu papriku, pa razmutite i time prelijte čorbu.

Posolite i ostavite da krčka još 5-10 minuta, piše Glossy.

BONUS VIDEO: