Sadrži brojna vlaka i vitamine (C, B, E, K), mineralima (gvožđe, kalijum, magnezijum, bakar, mangan). Mnogi je ne vole, a ukoliko se spremi na pravi način, biće ukusnija od mesa.
Sastojci:
- 400-500 grama boranije
- 300-500 grama svinjskog mesa sečenog na kockice
- 2-3 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 srednja krompira
- 1 kašika brašna
- pola kašičice mlevene paprike
- malo soka od paradajza
- so, biber, mirođija i suvi začin po ukusu
Foto: Profimedia
Priprema:
Za početak je potrebno da na sitno iseckate crni luk, pa ga stavite da se disna u dublju šerpu da bude staklast. Potom mu dodajte svinjetinu, potom sitno seckanu šargarepu i boraniju (može i zamrznuta), pa krompir sečen na kocke, i sipajte vodu da ogrezne.
Nemojte preterivati sa vodom, dodajte toliko da prekrije povrće.
Dodajte začine, mirođiju i biber, ali i vodu po potrebi kako isparava. Posle dodajte sok od paradajza.
Pročitajte još
U pola šolje vruće vode pomešajte brašno i mlevenu papriku, pa razmutite i time prelijte čorbu.
Posolite i ostavite da krčka još 5-10 minuta, piše Glossy.