Садржи бројна влака и витамине (Ц, Б, Е, К), минералима (гвожђе, калијум, магнезијум, бакар, манган). Многи је не воле, а уколико се спреми на прави начин, биће укуснија од меса.


Састојци:
  • 400-500 грама бораније
  • 300-500 грама свињског меса сеченог на коцкице
  • 2-3 шаргарепе
  • 2 главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 2 средња кромпира
  • 1 кашика брашна
  • пола кашичице млевене паприке
  • мало сока од парадајза
  • со, бибер, мирођија и суви зачин по укусу

Фото: Профимедиа

 

Припрема:


За почетак је потребно да на ситно исецкате црни лук, па га ставите да се дисна у дубљу шерпу да буде стакласт. Потом му додајте свињетину, потом ситно сецкану шаргарепу и боранију (може и замрзнута), па кромпир сечен на коцке, и сипајте воду да огрезне.

Немојте претеривати са водом, додајте толико да прекрије поврће. 

Додајте зачине, мирођију и бибер, али и воду по потреби како испарава. После додајте сок од парадајза.

У пола шоље вруће воде помешајте брашно и млевену паприку, па размутите и тиме прелијте чорбу.

Посолите и оставите да крчка још 5-10 минута, пише Глоссy.

БОНУС ВИДЕО: