Садржи бројна влака и витамине (Ц, Б, Е, К), минералима (гвожђе, калијум, магнезијум, бакар, манган). Многи је не воле, а уколико се спреми на прави начин, биће укуснија од меса.
Састојци:
- 400-500 грама бораније
- 300-500 грама свињског меса сеченог на коцкице
- 2-3 шаргарепе
- 2 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 2 средња кромпира
- 1 кашика брашна
- пола кашичице млевене паприке
- мало сока од парадајза
- со, бибер, мирођија и суви зачин по укусу
Фото: Профимедиа
Припрема:
За почетак је потребно да на ситно исецкате црни лук, па га ставите да се дисна у дубљу шерпу да буде стакласт. Потом му додајте свињетину, потом ситно сецкану шаргарепу и боранију (може и замрзнута), па кромпир сечен на коцке, и сипајте воду да огрезне.
Немојте претеривати са водом, додајте толико да прекрије поврће.
Додајте зачине, мирођију и бибер, али и воду по потреби како испарава. После додајте сок од парадајза.
Прочитајте још
У пола шоље вруће воде помешајте брашно и млевену паприку, па размутите и тиме прелијте чорбу.
Посолите и оставите да крчка још 5-10 минута, пише Глоссy.