Iako skoro svi tiganji imaju podlogu na unutrašnjoj strani, koja sprečava lepljenje hrane u toku prženja, hrana se ipak nekako zalepi.
I za ovaj problem postoji vrlo jednostavno rešenje. Sofi Luis je influenserka i mama koja na društvenoj mreži Instagram svakodnevno objavljuje video-snimke u kojima pokazuje trikove za čišćenje.

Foto: Shutterstock
Tako je i ovaj put otkrila efikasno rešenje pomoću kog se hrana ne lepi za tiganj. Prema njenim rečima, prvo što treba da uradite jeste da dobro operete tiganj deterdžentom za pranje posuđa.
- Kada ga isperete, dobro ga obrišite suvom, pamučnom krpom da ne ostane ni kap vode - rekla je Sofi i dodala:
- Tiganj zagrejte na jakoj vatri, a kada krene da se dimi, sklonite ga s ringle. Na dno tiganja ravnomerno rasporedite oko dve kašike soli, odnosno toliko da so prekrije dno. Tiganj vratite na zagrejanu ringlu, pa sačekajte oko jedan minut.

Foto: Shutterstock
Zatim, ubrusom detaljno uklonite sve ostatke soli, a onda tiganj vratite na ringlu i sipajte ulje. Kada se ulje zagreje, tiganj je spreman za korišćenje i prženje hrane.
Na ovaj način ćete stvoriti poseban zaštitni sloj na dnu posude, zahvaljujući kom se hrana neće lepiti i zagoreti.
BONUS VIDEO: