Иако скоро сви тигањи имају подлогу на унутрашњој страни, која спречава лепљење хране у току пржења, храна се ипак  некако залепи.

И за овај проблем постоји врло једноставно решење. Софи Луис је инфлуенсерка и мама која на друштвеној мрежи Инстаграм свакодневно објављује видео-снимке у којима показује трикове за чишћење.

Фото: Shutterstock

 

Тако је и овај пут открила ефикасно решење помоћу ког се храна не лепи за тигањ. Према њеним речима, прво што треба да урадите јесте да добро оперете тигањ детерџентом за прање посуђа.

- Када га исперете, добро га обришите сувом, памучном крпом да не остане ни кап воде - рекла је Софи и додала:

- Тигањ загрејте на јакој ватри, а када крене да се дими, склоните га с рингле. На дно тигања равномерно распоредите око две кашике соли, односно толико да со прекрије дно. Тигањ вратите на загрејану ринглу, па сачекајте око један минут.

Фото: Shutterstock

 

Затим, убрусом детаљно уклоните све остатке соли, а онда тигањ вратите на ринглу и сипајте уље. Када се уље загреје, тигањ је спреман за коришћење и пржење хране.

На овај начин ћете створити посебан заштитни слој на дну посуде, захваљујући ком се храна неће лепити и загорети.

БОНУС ВИДЕО: