Međutim, mnogi ljudi je zapravo pogrešno prave. Verovatno ste sad pomislili kako je to moguće, kad tu nema neke velike mudrolije - sipate kafu u šolju, prelijete vodom i to je to.
U suštini, to i jeste tako, ali je caka, u stvari, baš u vodi. Većina ljudi ne čita uputstvo na kesicama, koje je i veoma sitno napisano, ali i pored toga, sigurno ste pomislili "šta će mi uputstvo za običnu kesicu kafe".
Ipak, upravo to uputstvo krije tajnu kako da dobijete pravi ukus ovog napitka. Stvar je u tome da ne dozvolite da vam voda proključa.

Foto: Profimedia
Za razliku od domaće (turske) kafe, kada je potrebno da voda provri, na instant kesicama jasno stoji da voda ne treba da proključa, a na nekima je istaknuto i da bi trebalo da bude 80 C.
Dakle, sledeći put kada budete želeli da napravite instant kafu, sipajte samo vrelu, neključalu vodu i primetićete koliko je ukus bolji, nego kada je pravite sa provrelom vodom.