Међутим, многи људи је заправо погрешно праве. Вероватно сте сад помислили како је то могуће, кад ту нема неке велике мудролије - сипате кафу у шољу, прелијете водом и то је то.

У суштини, то и јесте тако, али је цака, у ствари, баш у води. Већина људи не чита упутство на кесицама, које је и веома ситно написано, али и поред тога, сигурно сте помислили "шта ће ми упутство за обичну кесицу кафе".

Ипак, управо то упутство крије тајну како да добијете прави укус овог напитка. Ствар је у томе да не дозволите да вам вода прокључа. 

Фото: Профимедиа

 

За разлику од домаће (турске) кафе, када је потребно да вода проври, на инстант кесицама јасно стоји да вода не треба да прокључа, а на некима је истакнуто и да би требало да буде 80 Ц.

Дакле, следећи пут када будете желели да направите инстант кафу, сипајте само врелу, некључалу воду и приметићете колико је укус бољи, него када је правите са проврелом водом.

БОНУС ВИДЕО: