Hleb sa krompirom je prava gurmanska poslastica koja će se pojesti za tren. Idealan je za dame koje vole da mese i koje imaju strpljenja sa testom. Nije zahtevan za pripremu.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 20 g kvasaca
- 400 g brašna
- 50-100 g maslaca
Fil:
- 1 kg kuvanog krompira
- 50-100 g maslaca
- 100 ml mleka
- so po ukusu
- 200 g rendane mocarele
Za premazivanje:
- ulje i 1 jaje
Način pripreme:
Pročitajte još
Testo umesite od jaja, mleka, kvasca, brašna i maslaca. Onda ga ostavite da naraste. Obarite kilogram krompira. Dodajte mu so i maslac i mleko. Napravite pire. U tepsiju razvucite testo, preko njega stavite pire od krompira, pa rendanu mocarelu. Preklopite drugim delom testa, zatim premažite jajetom. Pecite hleb u zagrejanoj rerni 30-35 minuta na 200 stepeni.

Foto: Jutjub printskrin/Croatia Records
(Trpeza)