Hleb sa krompirom je prava gurmanska poslastica koja će se pojesti za tren. Idealan je za dame koje vole da mese i koje imaju strpljenja sa testom. Nije zahtevan za pripremu.

Potrebno je: 

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 20 g kvasaca
  • 400 g brašna
  • 50-100 g maslaca

Fil:

  • 1 kg kuvanog krompira
  • 50-100 g maslaca
  • 100 ml mleka
  • so po ukusu
  • 200 g rendane mocarele

Za premazivanje:

  • ulje i 1 jaje

Način pripreme:

Testo umesite od jaja, mleka, kvasca, brašna i maslaca. Onda ga ostavite da naraste. Obarite kilogram krompira. Dodajte mu so i maslac i mleko. Napravite pire. U tepsiju razvucite testo, preko njega stavite pire od krompira, pa rendanu mocarelu. Preklopite drugim delom testa, zatim premažite jajetom. Pecite hleb  u zagrejanoj rerni 30-35 minuta na 200 stepeni.

Foto: Jutjub printskrin/Croatia Records

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: