Хлеб са кромпиром је права гурманска посластица која ће се појести за трен. Идеалан је за даме које воле да месе и које имају стрпљења са тестом. Није захтеван за припрему.

Потребно је: 

  • 1 јаје
  • 200 мл млека
  • 20 г квасаца
  • 400 г брашна
  • 50-100 г маслаца

Фил:

  • 1 кг куваног кромпира
  • 50-100 г маслаца
  • 100 мл млека
  • со по укусу
  • 200 г рендане моцареле

За премазивање:

  • уље и 1 јаје

Начин припреме:

Тесто умесите од јаја, млека, квасца, брашна и маслаца. Онда га оставите да нарасте. Обарите килограм кромпира. Додајте му со и маслац и млеко. Направите пире. У тепсију развуците тесто, преко њега ставите пире од кромпира, па рендану моцарелу. Преклопите другим делом теста, затим премажите јајетом. Пеците хлеб  у загрејаној рерни 30-35 минута на 200 степени.

Фото: Јутјуб принтскрин/Croatia Records

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: