Jedan od najefikasnijih trikova za očuvanje svežine zelene salate jeste ubacivanje papirnog ubrusa u kesu sa salatom - on će upiti višak vlage i usporiti kvarenje. Takođe, obavezno proverite temperaturu u frižideru i uklonite listove koji počnu da trule, jer mogu zaraziti i ostatak salate.

Foto: Shutterstock

 

Važno je i da ne ostavljate višak vode na salati, odnosno da ne perete glavicu salate, dok ne budete spremni da je pojedete.

Ne samo da treba da izbegavate pranje zelene salate odmah kada se vratite kući iz prodavnice, već bi trebalo da je čuvate celu, odnosno da je ne sečete.

Foto: Shutterstock

 

Pored ubacivanja ubrusa i uklanjanja pokvarenih delova, važno je da kesu sa salatom dobro zatvorite nakon svake upotrebe. Koristite štipaljke za kese ili uređaj za hermetičko zatvaranje - uz ove jednostavne savete, vaša salata će ostati sveža duže nego inače.

BONUS VIDEO: