Један од најефикаснијих трикова за очување свежине зелене салате јесте убацивање папирног убруса у кесу са салатом - он ће упити вишак влаге и успорити кварење. Такође, обавезно проверите температуру у фрижидеру и уклоните листове који почну да труле, јер могу заразити и остатак салате.

Фото: Shutterstock

 

Важно је и да не остављате вишак воде на салати, односно да не перете главицу салате, док не будете спремни да је поједете.

Не само да треба да избегавате прање зелене салате одмах када се вратите кући из продавнице, већ би требало да је чувате целу, односно да је не сечете.

Фото: Shutterstock

 

Поред убацивања убруса и уклањања покварених делова, важно је да кесу са салатом добро затворите након сваке употребе. Користите штипаљке за кесе или уређај за херметичко затварање - уз ове једноставне савете, ваша салата ће остати свежа дуже него иначе.

БОНУС ВИДЕО: