Gosti će uvek tražiti dobar komad ukusne svinjetine. Rebarca su definitivno najsočnije deo svinje. Za pikantna rebarca potrebno je: 

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 2 kašike dimljene paprike
  • 1 kašičica čili praha
  • 3 kašike kečapa
  • 1 kašika meda
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)
  • so, biber po ukusu
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Rebarca operite i posušite. U činiji pomešajte kečap, med, beli luk, dimljenu papriku, čili, ulje, so i biber. Utrljajte marinadu u rebarca i ostavite ih da odstoje najmanje 2 sata, idealno preko noći. Pecite ih na srednje jakoj vatri na roštilju, povremeno okrećući i premazujući ostatkom marinade, dok ne dobiju tamnu koricu i ne omekšaju.

Foto:Printskrin/Jutjub/ Kuvajte sa Stašom

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: