U medijima su se pojavile i nezvanične informacije o signalu Matejevog mobilnog telefona.

Prema jednima, signal je poslednji put lociran kod restorana na šetalištu kraj Save, a prema drugim, navodno je lociran nizvodno, kod Velikog ratnog ostrva.

Foto: Privatna ahriva/printskrin

 

 

Otac nestalog Mateja, Nenad Periš, učestvovao je juče na sastanku sa hrvatskom i srpskom policijom. On je rekao da nema nikakve informacije da je pronađen signal ili Matejev telefon.

- Nemam informaciju da je pronađen telefon, bio sam juče sa beogradskim policajcima, bio je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, dva predstavnika MUP-a Hrvatske iz kriminalističke policije, oni su me upoznali sa svim postupcima koji se obavljaju i istražnim radnjama - rekao je Nenad Periš za Dnevnik.hr.

Foto: N. Fifić/TV Prva printskrin

 

 

- Istraga se nastavlja u punom intenzitetu, saradnja između dva MUP-a je kod ovakvih slučajeva uobičajena, ništa dalje od toga mi nije rečeno. Ministar Vulin mi je lično obećao da će istraga ići dalje istim intenzitetom, a to mi je ponovio i načelnik Policijske uprave Beograda - dodao je Periš.

- Nije jednostavno pod ovakvim uslovima raditi, ali dobili smo takvo obećanje i video sam njihov angažman u tome da se postupak dovede do kraja, kakav god on bio. Ja im na tome zahvaljujem, hvala svima i MUP-u RH što je s profesionalne strane pristupio. Rekli su mi da je reč o saradnji koja je kod ovakvih slučajeva potrebna, ali postupak i dalje vodi MUP Srbije - istakao je Periš.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".