Današnje domaćice preferiraju zdravije varijante. U tekstu ispod, možete pročitati recept za sirup od kajsije bez konzervansa.
Potrebno je:
- 5 kg kajsija
- 3 kesice limuntusa
- 3 l vode
- šećer (količina zavisi od toga koliko želite da sirup bude sladak)
Priprema:
Kajsije je potrebno oljuštiti i povaditi im košpice, nakon čega ih treba izmiksovati ili propasirati.
Nakon što ste prokuvali 3 litra vode, ostavite da se ohladi.
Pročitajte još
Zatim prokuvanom vodom prelijte kajsije, dodajte limuntus i sve dobro izmešajte.
Foto: Printskriin/Jutjub/Slađina kuhinja
Posudu u koju ste sve sipali pokrijte i ostavite da odstoji 24 sata.
Nakon što ste ostavili smesu da odstoji, procedite kroz gazu i na svaki litar tečnosti dodajte 1kg šećera (mada ovo ostaje na vama.
Možete sok piti odmah, pa šećera stavljate minimalno ).
Mešajte sve dok se šećer ne istopi. Sipajte sok u flaše i dobro ih zatvorite.
Sok je potrebno čuvati na hladnom i tamnom mestu, a nakon otvaranja držite ga u frižideru.
(Trpeza)