Današnje domaćice preferiraju zdravije varijante. U tekstu ispod,  možete pročitati recept za sirup od kajsije bez konzervansa. 

Potrebno je: 

  • 5 kg kajsija
  • 3 kesice limuntusa
  • 3 l vode
  • šećer (količina zavisi od toga koliko želite da sirup bude sladak)

Priprema:

Kajsije je potrebno oljuštiti i povaditi im košpice, nakon čega ih treba izmiksovati ili propasirati.

Nakon što ste prokuvali 3 litra vode, ostavite da se ohladi.

Zatim prokuvanom vodom prelijte kajsije, dodajte limuntus i sve dobro izmešajte.

Foto: Printskriin/Jutjub/Slađina kuhinja

 

Posudu u koju ste sve sipali pokrijte i ostavite da odstoji 24 sata.

Nakon što ste ostavili smesu da odstoji, procedite kroz gazu i na svaki litar tečnosti dodajte 1kg šećera (mada ovo ostaje na vama.

Možete sok piti odmah, pa šećera stavljate minimalno ).

Mešajte sve dok se šećer ne istopi. Sipajte sok u flaše i dobro ih zatvorite.

Sok je potrebno čuvati na hladnom i tamnom mestu, a nakon otvaranja držite ga u frižideru.

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: