Данашње домаћице преферирају здравије варијанте. У тексту испод,  можете прочитати рецепт за сируп од кајсије без конзерванса. 

Потребно је: 

  • 5 кг кајсија
  • 3 кесице лимунтуса
  • 3 л воде
  • шећер (количина зависи од тога колико желите да сируп буде сладак)

Припрема:

Кајсије је потребно ољуштити и повадити им кошпице, након чега их треба измиксовати или пропасирати.

Након што сте прокували 3 литра воде, оставите да се охлади.

Затим прокуваном водом прелијте кајсије, додајте лимунтус и све добро измешајте.

Фото: Принтскриин/Јутјуб/Slađina kuhinja

 

Посуду у коју сте све сипали покријте и оставите да одстоји 24 сата.

Након што сте оставили смесу да одстоји, процедите кроз газу и на сваки литар течности додајте 1кг шећера (мада ово остаје на вама.

Можете сок пити одмах, па шећера стављате минимално ).

Мешајте све док се шећер не истопи. Сипајте сок у флаше и добро их затворите.

Сок је потребно чувати на хладном и тамном месту, а након отварања држите га у фрижидеру.

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: