Данашње домаћице преферирају здравије варијанте. У тексту испод, можете прочитати рецепт за сируп од кајсије без конзерванса.
Потребно је:
- 5 кг кајсија
- 3 кесице лимунтуса
- 3 л воде
- шећер (количина зависи од тога колико желите да сируп буде сладак)
Припрема:
Кајсије је потребно ољуштити и повадити им кошпице, након чега их треба измиксовати или пропасирати.
Након што сте прокували 3 литра воде, оставите да се охлади.
Прочитајте још
Затим прокуваном водом прелијте кајсије, додајте лимунтус и све добро измешајте.
Фото: Принтскриин/Јутјуб/Slađina kuhinja
Посуду у коју сте све сипали покријте и оставите да одстоји 24 сата.
Након што сте оставили смесу да одстоји, процедите кроз газу и на сваки литар течности додајте 1кг шећера (мада ово остаје на вама.
Можете сок пити одмах, па шећера стављате минимално ).
Мешајте све док се шећер не истопи. Сипајте сок у флаше и добро их затворите.
Сок је потребно чувати на хладном и тамном месту, а након отварања држите га у фрижидеру.
(Трпеза)