Ovaj jedninstveno kremast i sočan kolač su bake obožavale da nam prave u detinjstvu. 

Potrebno je: 

  • 4 jaja (odvojiti žumanca i belanca)
  • 100 g šećera
  • oko 2 l mleka
  • 1,5 kašika brašna (ili gustina)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kesice vanilin šećera

Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Recepti

 

Priprema:

U jednoj posudi umutite mikserom belanca. Stavite mleko i ekstrakt vanile u dublju šerpu pa ostavite da provri.Zatim smanjite temperaturu i kašikom umućena belanca spuštajte u vrelo mleko.Kuvajte šnenokle po minut i po sa svake strane, pa ih izvadite iz mleka i poređajte u činiju. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa dodajte gustin i 2 kašike mleka. Dobro sve promešajte pa ostavite da vri. Polako dodajte smesu sa žumancima pa kuvajte uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa ringle i ostavite da se prohladi. Šnenokle prelijte prohlađenim prelivom.

Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Recepti

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: