Овај једнинствено кремаст и сочан колач су баке обожавале да нам праве у детињству.
Потребно је:
- 4 јаја (одвојити жуманца и беланца)
- 100 г шећера
- око 2 л млека
- 1,5 кашика брашна (или густина)
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 2 кесице ванилин шећера
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti
Припрема:
У једној посуди умутите миксером беланца. Ставите млеко и екстракт ваниле у дубљу шерпу па оставите да проври.Затим смањите температуру и кашиком умућена беланца спуштајте у врело млеко.Кувајте шненокле по минут и по са сваке стране, па их извадите из млека и поређајте у чинију. Засебно умутите жуманца са шећером па додајте густин и 2 кашике млека. Добро све промешајте па оставите да ври. Полако додајте смесу са жуманцима па кувајте уз непрестано мешање, све док се не згусне. Онда скините са рингле и оставите да се прохлади. Шненокле прелијте прохлађеним преливом.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti
(Трпеза)