Овај једнинствено кремаст и сочан колач су баке обожавале да нам праве у детињству. 

Потребно је: 

  • 4 јаја (одвојити жуманца и беланца)
  • 100 г шећера
  • око 2 л млека
  • 1,5 кашика брашна (или густина)
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 2 кесице ванилин шећера

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti

 

Припрема:

У једној посуди умутите миксером беланца. Ставите млеко и екстракт ваниле у дубљу шерпу па оставите да проври.Затим смањите температуру и кашиком умућена беланца спуштајте у врело млеко.Кувајте шненокле по минут и по са сваке стране, па их извадите из млека и поређајте у чинију. Засебно умутите жуманца са шећером па додајте густин и 2 кашике млека. Добро све промешајте па оставите да ври. Полако додајте смесу са жуманцима па кувајте уз непрестано мешање, све док се не згусне. Онда скините са рингле и оставите да се прохлади. Шненокле прелијте прохлађеним преливом.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: