Pesmu je napisala Marina Tucaković, a Oliver, koji ju je komponovao, planirao je da je da Maji Odžaklijevskoj. Pevačica, koja je u to vreme vrlo uspešno nastupala na popularnim "morskim" festivalima, bila je oduševljena Mandićem i želela je da komponuje nešto za nju. NJegova pevačka karijera tek je trebalo da počne, a okidač je bila upravo pesma koju Maja - nije snimila.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

- Meni nije padalo na pamet da pevam. Uopšte me nije interesovalo, za mene kao muzičara to je bila degradacija. Ja sam želeo da budem klavijaturista u džez-orkestru, otkrio je mnogo godina kasnije.

Snimio je matricu, otišao u Split, u studio poznatog producenta Enca Lesića, i čekao Maju. Međutim, od nje ni traga, ni glasa... Zaljubila se u jednog splitskog gitaristu i nije se pojavljivala. No, isticalo je vreme za boravak u studiju koji je trebalo da zauzmu drugi muzičari, pa je Enco predložio Oliveru da on snimi pesmu.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

- To je uvreda! Gde ja da pevam! Svi će mi se smejati. Jesi li ti normalan, šta me nagovaraš da se brukam... - burno je reagovao Mandić.

Ipak je otpevao pesmu i s njom se vratio u Beograd. Nije smeo nikome da je pusti, a na Maju je bio vrlo ljut. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".