Mnoge domaćice se pitaju kako da palačinke budu sočne i ukusne, da ne budu žilave ili previše debele. U nastavku teksta možete otkriti malu tajnu jogurt palačinki. 

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 3 kašike grčkog jogurta
  • so po ukusu
  • pola kašike šećera
  • 2 kašike palente
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 5 kašika brašna
  • voda po potrebi

Priprema:


U jednoj posudi razbijte jaje pa dodajte grčki jogurt, so, šećer, palentu, prašak za pecivo, brašno i vodu. Testo dobro sjedinite, potrebno je da bude gušće nego za klasične palačinke. Ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte kašiku smese u zagrejano ulje na tiganju. Pecite oko minut dva pa okrenite sa druge strane i pecite još minut. Ređajte palačinke na ubrus da se ocede od viška masnoće.

Foto: Profimedia

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: