Mnoge domaćice se pitaju kako da palačinke budu sočne i ukusne, da ne budu žilave ili previše debele. U nastavku teksta možete otkriti malu tajnu jogurt palačinki.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 3 kašike grčkog jogurta
- so po ukusu
- pola kašike šećera
- 2 kašike palente
- pola kašičice praška za pecivo
- 5 kašika brašna
- voda po potrebi
Priprema:
Foto: Profimedia
U jednoj posudi razbijte jaje pa dodajte grčki jogurt, so, šećer, palentu, prašak za pecivo, brašno i vodu. Testo dobro sjedinite, potrebno je da bude gušće nego za klasične palačinke. Ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte kašiku smese u zagrejano ulje na tiganju. Pecite oko minut dva pa okrenite sa druge strane i pecite još minut. Ređajte palačinke na ubrus da se ocede od viška masnoće.
Pročitajte još
(Trpeza)