Многе домаћице се питају како да палачинке буду сочне и укусне, да не буду жилаве или превише дебеле. У наставку текста можете открити малу тајну јогурт палачинки.
Потребно је:
- 1 јаје
- 3 кашике грчког јогурта
- со по укусу
- пола кашике шећера
- 2 кашике паленте
- пола кашичице прашка за пециво
- 5 кашика брашна
- вода по потреби
Припрема:
Фото: Профимедиа
У једној посуди разбијте јаје па додајте грчки јогурт, со, шећер, паленту, прашак за пециво, брашно и воду. Тесто добро сједините, потребно је да буде гушће него за класичне палачинке. Оставите да одстоји 5 минута. Додајте кашику смесе у загрејано уље на тигању. Пеците око минут два па окрените са друге стране и пеците још минут. Ређајте палачинке на убрус да се оцеде од вишка масноће.
Прочитајте још
(Трпеза)