Многе домаћице се питају како да палачинке буду сочне и укусне, да не буду жилаве или превише дебеле. У наставку текста можете открити малу тајну јогурт палачинки. 

Потребно је:

  • 1 јаје
  • 3 кашике грчког јогурта
  • со по укусу
  • пола кашике шећера
  • 2 кашике паленте
  • пола кашичице прашка за пециво
  • 5 кашика брашна
  • вода по потреби

Припрема:


У једној посуди разбијте јаје па додајте грчки јогурт, со, шећер, паленту, прашак за пециво, брашно и воду. Тесто добро сједините, потребно је да буде гушће него за класичне палачинке. Оставите да одстоји 5 минута. Додајте кашику смесе у загрејано уље на тигању. Пеците око минут два па окрените са друге стране и пеците још минут. Ређајте палачинке на убрус да се оцеде од вишка масноће.

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: