Sezona pravljenja ziminice je počela, pa je neophodno da pored onoga što želimo da spremamo, dobro pripremimo i tegle za odlaganje zimice.
Evo kako da sterilišete tegle
Pre sterilizacije neophodno je dobro oprati tegle i poklopce i ukloniti sve etikete.
Jedan od lakših načina je da zagrejete rernu na 100 stepeni i poređate tegle, ali tako da se ne dodiruju i da im otvori budu okrenuti na dole.
Ispod tegli možete da stavite pak papir.
Foto: Profimedia
Ostavite tegle u rerni 15-20 minuta. Očekujte da tegle budu vrele, tako da obavezno koristite zaštitu rukavicu prilikom vađenja tegli iz rerne.
Poklopce sterilizujte tako što ćete ih ubaciti u ključalu vodu na 10 minuta.
Sterilizacija tegli je ključna zbog uklanjanja bakterija, plesni i kvasaca, što sprečava kvarenje i produžava rok trajanja hrane.
Pravilnim postupkom osiguravate da je hrana bezbedna za konzumiranje i da će ostati sveža tokom dužeg perioda skladištenja.
(Informer)
Pročitajte još
BONUS VIDEO: