Сезона прављења зиминице је почела, па је неопходно да поред онога што желимо да спремамо, добро припремимо и тегле за одлагање зимице.
Ево како да стерилишете тегле
Пре стерилизације неопходно је добро опрати тегле и поклопце и уклонити све етикете.
Један од лакших начина је да загрејете рерну на 100 степени и поређате тегле, али тако да се не додирују и да им отвори буду окренути на доле.
Испод тегли можете да ставите пак папир.
Фото: Профимедиа
Оставите тегле у рерни 15-20 минута. Очекујте да тегле буду вреле, тако да обавезно користите заштиту рукавицу приликом вађења тегли из рерне.
Поклопце стерилизујте тако што ћете их убацити у кључалу воду на 10 минута.
Стерилизација тегли је кључна због уклањања бактерија, плесни и квасаца, што спречава кварење и продужава рок трајања хране.
Правилним поступком осигуравате да је храна безбедна за конзумирање и да ће остати свежа током дужег периода складиштења.
(Информер)
Прочитајте још
БОНУС ВИДЕО: