Сезона прављења зиминице је почела, па је неопходно да поред онога што желимо да спремамо, добро припремимо и тегле за одлагање зимице.

Ево како да стерилишете тегле

Пре стерилизације неопходно је добро опрати тегле и поклопце и уклонити све етикете.

Један од лакших начина је да загрејете рерну на 100 степени и поређате тегле,  али тако да се не додирују и да им отвори буду окренути на доле.

Испод тегли можете да ставите пак папир.

Фото: Профимедиа

 

Оставите тегле у рерни 15-20 минута. Очекујте да тегле буду вреле, тако да обавезно користите заштиту рукавицу приликом вађења тегли из рерне.

Поклопце стерилизујте тако што ћете их убацити у кључалу воду на 10 минута.

Стерилизација тегли је кључна због уклањања бактерија, плесни и квасаца, што спречава кварење и продужава рок трајања хране.

Правилним поступком осигуравате да је храна безбедна за конзумирање и да ће остати свежа током дужег периода складиштења.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: