Lažna pileća musaka se jako brzo pravi, a ukus je neverovatan!
Potrebni sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 4 jaja
- 150 g pavlake
- 150 g tvrdog sira
- 500 g krompira
- 1 luk
- 150 g sirovih pečuraka
- 30 g putera
- 50 ml mleka
- 1 paradajz
- malo biljnog ulja
- so
- mleveni crni biber
- mlevena slatka paprika po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte piletinu na kockice pa stavite u posudu. Onda dodajte jaja i dobro promešajte. Dodajte pavlaku i opet umešajte. Posolite, pobiberite i pospite mlevenom začinskom paprikom.Onda umešajte krupno rendani sir. Skuvajte krompir. Zasebno iseckajte crni luk pa ga prorpžite na ulju. Zatim dodajte seckane šampinjine pa i njih propržite. Izgnječite krompir kao pire pa njime napunite trećinu manjih vatrostalnih posuda. Prelijte ga pilećim mesom u jajima i pavlaci, pa odozgo dodajte propržene šampinjone. Paradajz secite na kolutove pa ih poređajte odozgo kao poklopce.Na kraju, pospite krupno rendanim sirom. Pecite musaku oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Foto: Profimedia
(Trpeza)