Лажна пилећа мусака се јако брзо прави, а укус је невероватан!
Потребни састојци:
- 500 г пилећег филеа
- 4 јаја
- 150 г павлаке
- 150 г тврдог сира
- 500 г кромпира
- 1 лук
- 150 г сирових печурака
- 30 г путера
- 50 мл млека
- 1 парадајз
- мало биљног уља
- со
- млевени црни бибер
- млевена слатка паприка по укусу
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Исецкајте пилетину на коцкице па ставите у посуду. Онда додајте јаја и добро промешајте. Додајте павлаку и опет умешајте. Посолите, побиберите и поспите млевеном зачинском паприком.Онда умешајте крупно рендани сир. Скувајте кромпир. Засебно исецкајте црни лук па га прорпжите на уљу. Затим додајте сецкане шампињине па и њих пропржите. Изгњечите кромпир као пире па њиме напуните трећину мањих ватросталних посуда. Прелијте га пилећим месом у јајима и павлаци, па одозго додајте пропржене шампињоне. Парадајз сеците на колутове па их поређајте одозго као поклопце.На крају, поспите крупно ренданим сиром. Пеците мусаку око 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)