Ova torta se veoma brzo pravi, što je najbitnije kore se ne peku. Čak se ne kuva ni fil što je velika olakšica. Čak i oni koji nemaju iskustva u kuhinji se ovde mogu pokazati kao pravi majstori.
Potrebni sastojci:
za koru:
- 200 g običnog keksa
- 100 ml mleka
Fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g kisele pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g kokosovog brašna
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Pročitajte još
Umačite keks u mleko pa ređajte na dno kalupa, da dobijete koru. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, pa dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu, mleveni keks, kokosovo brašno i otopljenu belu čokoladu.Sjedinite sve dobro. Pripremljeni krem ravnomerno rasporedite preko keksa. Ostavite tortu par sati u frižideru, a najbolje preko noći.
Foto: Profimedia
(Trpeza)