Ova torta se veoma brzo pravi, što je najbitnije kore se ne peku. Čak se ne kuva ni fil što je velika olakšica. Čak i oni koji nemaju iskustva u kuhinji se ovde mogu pokazati kao pravi majstori. 

Potrebni sastojci: 

za koru:

  • 200 g običnog keksa
  • 100 ml mleka

Fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 400 g kisele pavlake
  • 150 g šećera u prahu
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g kokosovog brašna
  • 100 g bele čokolade 

 Priprema:

Umačite keks u mleko pa ređajte na dno kalupa, da dobijete koru. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, pa dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu, mleveni keks, kokosovo brašno i otopljenu belu čokoladu.Sjedinite sve dobro. Pripremljeni krem ravnomerno rasporedite preko keksa. Ostavite tortu par sati u frižideru, a najbolje preko noći.

Foto: Profimedia

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: