Cimet je bogat vitaminima, a retko ko će pojesti samo jedno parče ovog kolača. 

Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 150 g šećera
  • 120 g omekšalog putera
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Za cimet fil:

  • 80 g braon šećera
  • 2 kašičice cimeta u prahu

Za posip (crumble):

  • 80 g brašna
  • 100 g braon šećera
  • 80 g putera
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto puter sa šećerom. Onda dodajte jaja i vanilu, pa sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so. Polako sjedinite obe smese da dobijete glatko testo. U pleh obložen pek papirom sipajte pola smese. Zatim pospite mešavinom cimeta i šećera, pa sipajte ostatak testa. Sjedinite brašno. cimet, šećer i utrljajte hladan puter dok ne postane mrvičasto. Posip rasporedite po testu u plehu. Pecite kolač oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Profimedia

 

(Trpeza) 

 

BONUS VIDEO: