Cimet je bogat vitaminima, a retko ko će pojesti samo jedno parče ovog kolača.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 120 g omekšalog putera
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Za cimet fil:
- 80 g braon šećera
- 2 kašičice cimeta u prahu
Za posip (crumble):
- 80 g brašna
- 100 g braon šećera
- 80 g putera
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Pročitajte još
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto puter sa šećerom. Onda dodajte jaja i vanilu, pa sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so. Polako sjedinite obe smese da dobijete glatko testo. U pleh obložen pek papirom sipajte pola smese. Zatim pospite mešavinom cimeta i šećera, pa sipajte ostatak testa. Sjedinite brašno. cimet, šećer i utrljajte hladan puter dok ne postane mrvičasto. Posip rasporedite po testu u plehu. Pecite kolač oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Profimedia
(Trpeza)