Spoj svinjetine i pileće džigerice daje poseban ukus gulašu. Vrlo lako se sprema i pogodan je za svaku priliku.
Potrebni sastojci:
- 300 g svinjskog mesa
- 300 g pileće džigerice
- 300 g crnog luka
- 2 sveže paprike
- malo ljute tucane paprike
- malo mlevene začinske paprike
- 1 šargarepa veća
- 1 svež paradajz
- 2 čena belog luka
- 3-4 lista lovorovog lista
- ulje
- začina, soli
- bibera, peršunovog lista
Priprema: Foto: Profimedia
Sitno seckan crni luk propržite na ulju pa dodajte seckanu šargarepu i papriku i dinstajte, oko pola sata. Onda dodajte meso sečeno na kockice i lovorov list i sipajte malo vode. Krčkajte oko 20 minuta pa dodajte džigericu i dinstajte dok ne omekša. Posolite i začinite, a kašičicu začinske paprike rastvorite u malo vode. Onda dodajte biber i beli luk. Umešajte seckan peršun u gulaš i isključite.
(Trpeza)