Спој свињетине и пилеће џигерице даје посебан укус гулашу. Врло лако се спрема и погодан је за сваку прилику.

Потребни састојци: 

  • 300 г свињског меса
  • 300 г пилеће џигерице
  • 300 г црног лука
  • 2 свеже паприке
  • мало љуте туцане паприке
  • мало млевене зачинске паприке
  • 1 шаргарепа већа
  • 1 свеж парадајз
  • 2 чена белог лука
  • 3-4 листа ловоровог листа
  • уље
  • зачина, соли
  • бибера, першуновог листа
     

Припрема:

Ситно сецкан црни лук пропржите на уљу па додајте сецкану шаргарепу и паприку и динстајте, око пола сата. Онда додајте месо сечено на коцкице и ловоров лист и сипајте мало воде. Крчкајте око 20 минута па додајте џигерицу и динстајте док не омекша. Посолите и зачините, а кашичицу зачинске паприке растворите у мало воде. Онда додајте бибер и бели лук. Умешајте сецкан першун у гулаш и искључите. 

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: