Ovaj kolač je idealan za doručak u slatkoj i slanoj varijanti. Vrlo je lagan i jednostavan za pripremu: 


Potrebno je: 

  • 250 gr masti
  • 200 gr šećera
  • tri jaja
  • jedna šoljica mleka (100 ml)
  • kora od limuna (narandže)
  • 800 gr brašna
  • jedan  prašak za pecivo
     

Priprema

Umutiti dobro mast pa dodati šećer, jaja, mleko koru od limuna i prašak za pecivo i brašno. Umestiti  testo. Kidati loptice i peći u prethodno podmašćenom kalupu za galete na umerenoj vatri. 

Pečenje galeta u kalupu: zagreje se jedna strana, stavi se po kuglica testa na svako srce i  odmah se okrene kalup sa testom  da se greje druga strana. Posle 7-8 sekundi se proveri kako je pečeno , dopeče ako treba još i vadi iz kalupa. Vrlo brzo ide. 

Naravno, da može isto testo i u drugim kalupima samo treba probati. Ovaj još uvek funkcioniše i to na šporetu na plin. 

Može da se peče i na rebrastom tosteru!

Foto: Printskrin/Jutjub/ Home Made Recipes

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: