Ovaj kolač je idealan za doručak u slatkoj i slanoj varijanti. Vrlo je lagan i jednostavan za pripremu:
Potrebno je:
- 250 gr masti
- 200 gr šećera
- tri jaja
- jedna šoljica mleka (100 ml)
- kora od limuna (narandže)
- 800 gr brašna
- jedan prašak za pecivo
Priprema
Umutiti dobro mast pa dodati šećer, jaja, mleko koru od limuna i prašak za pecivo i brašno. Umestiti testo. Kidati loptice i peći u prethodno podmašćenom kalupu za galete na umerenoj vatri.
Pečenje galeta u kalupu: zagreje se jedna strana, stavi se po kuglica testa na svako srce i odmah se okrene kalup sa testom da se greje druga strana. Posle 7-8 sekundi se proveri kako je pečeno , dopeče ako treba još i vadi iz kalupa. Vrlo brzo ide.
Pročitajte još
Naravno, da može isto testo i u drugim kalupima samo treba probati. Ovaj još uvek funkcioniše i to na šporetu na plin.
Može da se peče i na rebrastom tosteru!
Foto: Printskrin/Jutjub/ Home Made Recipes
(Trpeza)