Овај колач је идеалан за доручак у слаткој и сланој варијанти. Врло је лаган и једноставан за припрему: 


Потребно је: 

  • 250 гр масти
  • 200 гр шећера
  • три јаја
  • једна шољица млека (100 мл)
  • кора од лимуна (наранџе)
  • 800 гр брашна
  • један  прашак за пециво
     

Припрема

Умутити добро маст па додати шећер, јаја, млеко кору од лимуна и прашак за пециво и брашно. Уместити  тесто. Кидати лоптице и пећи у претходно подмашћеном калупу за галете на умереној ватри. 

Печење галета у калупу: загреје се једна страна, стави се по куглица теста на свако срце и  одмах се окрене калуп са тестом  да се греје друга страна. После 7-8 секунди се провери како је печено , допече ако треба још и вади из калупа. Врло брзо иде. 

Наравно, да може исто тесто и у другим калупима само треба пробати. Овај још увек функционише и то на шпорету на плин. 

Може да се пече и на ребрастом тостеру!

Foto: Printskrin/Jutjub/ Home Made Recipes

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: