Poželjno je da tiramisu ostavite u frižideru da se ohladi pre posluživanja.

Neke varijacije na uobičajan spisak sastojaka s vremena na vreme postanu viralne na društvenim mrežama i zvuče toliko neodoljivo da bi mnogi zarad testiranja, bili spremna da se upuste u raspravu sa nekim Italijanom.

Iskreno se nadamo, da ipak do toga neće doći ovog puta, jer su i novi sastojci kojima je obogaćen tradicionalni tiramisu česti u italijanskoj kuhinji.

Predstavljamo tiramisu sa pistaćima!

Sastojci:

  • 2 žumanca 
  • 2 kašike šećera 
  • 250 g maskarpone sira 
  • 300 ml slatke pavlake (sa preko 30% mlečne masti) 
  • piškote 
  • šolja vruće kafe 
  • 3 kašike krem namaza od pistaća (2 za fil, 1 za kafu) 
  • šaka mlevenih pistaća za posipanje

Priprema:

U manjoj činiji umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mascarpone i sjedinite u glatku kremu. U posebnoj šolji skuvajte jaku crnu kafu i dok je još topla, umešajte kašiku krem namaza od pistaća. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, a zatim dodajte dve kašike krem namaza od pistaća i kratko promešajte. Ovu smesu lagano sjedinite sa mascarpone kremom.

Pripremljene piškote kratko umačite u kafu sa pistać kremom i ređajte na dno posude ili čaša. Prekrijte ih slojem fila, pa nastavite naizmenično da slažete piškote i krem. Završite filom i pospite mlevenim pistaćima.

Foto: Profimedia

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: