Poželjno je da tiramisu ostavite u frižideru da se ohladi pre posluživanja.
Neke varijacije na uobičajan spisak sastojaka s vremena na vreme postanu viralne na društvenim mrežama i zvuče toliko neodoljivo da bi mnogi zarad testiranja, bili spremna da se upuste u raspravu sa nekim Italijanom.
Iskreno se nadamo, da ipak do toga neće doći ovog puta, jer su i novi sastojci kojima je obogaćen tradicionalni tiramisu česti u italijanskoj kuhinji.
Predstavljamo tiramisu sa pistaćima!
Sastojci:
Pročitajte još
- 2 žumanca
- 2 kašike šećera
- 250 g maskarpone sira
- 300 ml slatke pavlake (sa preko 30% mlečne masti)
- piškote
- šolja vruće kafe
- 3 kašike krem namaza od pistaća (2 za fil, 1 za kafu)
- šaka mlevenih pistaća za posipanje
Priprema:
U manjoj činiji umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mascarpone i sjedinite u glatku kremu. U posebnoj šolji skuvajte jaku crnu kafu i dok je još topla, umešajte kašiku krem namaza od pistaća. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, a zatim dodajte dve kašike krem namaza od pistaća i kratko promešajte. Ovu smesu lagano sjedinite sa mascarpone kremom.
Pripremljene piškote kratko umačite u kafu sa pistać kremom i ređajte na dno posude ili čaša. Prekrijte ih slojem fila, pa nastavite naizmenično da slažete piškote i krem. Završite filom i pospite mlevenim pistaćima.
Foto: Profimedia
(Trpeza)