Пожељно је да тирамису оставите у фрижидеру да се охлади пре послуживања.
Неке варијације на уобичајан списак састојака с времена на време постану виралне на друштвеним мрежама и звуче толико неодољиво да би многи зарад тестирања, били спремна да се упусте у расправу са неким Италијаном.
Искрено се надамо, да ипак до тога неће доћи овог пута, јер су и нови састојци којима је обогаћен традиционални тирамису чести у италијанској кухињи.
Представљамо тирамису са пистаћима!
Састојци:
Прочитајте још
- 2 жуманца
- 2 кашике шећера
- 250 г маскарпоне сира
- 300 мл слатке павлаке (са преко 30% млечне масти)
- пишкоте
- шоља вруће кафе
- 3 кашике крем намаза од пистаћа (2 за фил, 1 за кафу)
- шака млевених пистаћа за посипање
Припрема:
У мањој чинији умутите жуманца са шећером, па додајте масцарпоне и сједините у глатку крему. У посебној шољи скувајте јаку црну кафу и док је још топла, умешајте кашику крем намаза од пистаћа. У другој посуди умутите слатку павлаку у чврст шлаг, а затим додајте две кашике крем намаза од пистаћа и кратко промешајте. Ову смесу лагано сједините са масцарпоне кремом.
Припремљене пишкоте кратко умачите у кафу са пистаћ кремом и ређајте на дно посуде или чаша. Прекријте их слојем фила, па наставите наизменично да слажете пишкоте и крем. Завршите филом и поспите млевеним пистаћима.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)