Ćerka voditelja Jovana Memedovića, Maša Memedović je rešila da pravi jelo od patlidžana, poznatije kao "baba ganuš".

- Ove jeseni napravi baba ganuš, mnogo jednostavno! Šta ti treba? Patlidžan, maslinovo ulje, so+ biber, limun, tahini (začin od mlevenog semena susama), beli luk, kumin začin (može i ne mora), peršun za ukras ili aleva paprika - napisala je Maša i objasnila kako teče priprema ovog jela.

- Najbolje je na roštilju ali ja patlidžan isečem na pola i pečem na 200 stepeni dok ne postane zlatno braon. Onda ga ostavim da se ohladi i kašikom odvajam unutrašnjost od kože u odvojenu činiju. Po ukusu dodajem tahini, limun, začine i beli luk i to je to! Zamesim tortilje i dobijem divan, posni namaz.

"Recept je odličan i sačuvan", "Obožavam ovaj namaz, savršenstvo", "Bravo Mašo", pisali su korisnici Instagrama u komentarima.

Maša Memedović je poznata u javnosti kao ljubitelj antikviteta, a na Instagram profilu se pohvali pratiocima kada na buvljaku nađee nešto interesantno. 

BONUS VIDEO: