Lidija Vukićević često ističe da je veliki perfekcionista, a to se sada ogleda i u njenom domu. Ispred svake ikone gori tamjan, a upalila je i kandilo ispred ikone Svete Petke. Tamjan gori i na Svetom pismu.
FOTO: Printskrin Instagram lidijavukicevic
Na stolu je sve udešeno kako običaji nalažu, pa je tu i žito i slavska sveća i pogača.
FOTO: Printskrin Instagram lidijavukicevic
Čak u delu doma gde joj je klavir, stoji ukrasna saksija na kojoj piše "Srećna slava, domaćine".
FOTO: Printskrin Instagram lidijavukicevic
Pogledaj galeriju
FOTO: Printskrin Instagram lidijavukicevic
Pogledaj galeriju
FOTO: Printskrin Instagram lidijavukicevic
Pogledaj galeriju
FOTO: Printskrin Instagram lidijavukicevic
Pogledaj galeriju
FOTO: Printskrin Instagram lidijavukicevic
Pogledaj galeriju
Pročitajte još
Lidija otvorila vrata doma
Glumica Lidija Vukićević ranije je ugostila ekipu “Blica” u svom domu baš na Svetu Petku, njenu slavu i otkrila nam kakva je domaćica i šta će se na njenoj trpezi naći.
- Jedno desetak dana sam pripremala sve. Veliki sam perfekcionista. Volim da sve bude na svom mestu, bitan mi je estetski momenat i naravno ne stavljam hranu u drugi plan, da napravim ove venčiće oko kolača, žita i sveće i da se ljudi osećaju u ambijentu prijatno - priča ona i otkriva odakle joj inspiracija za sve što radi u svom domu:
- Inspiraciju crpim od same sebe, ja sam neko ko voli da se bavi kućom i ceo život se bavim kućom, ali ne samo da se kupi i donese. Znam da farbam ramove od slika, prepravljam. Znam sve da radim po kući što bi možda nekome bio potreban muškarac meni ne treba. Ja sam kreativac, dosta radim sa farbom, četkicama, ekserima. Volim da sama napravim, ofarbam, da je to neko moje delo, a ne samo otići i kupiti.
Glumicu smo tada upitali bez kog specijaliteta slava ne može da prođe.
- Kad bih se ja pitala mesa nikad ne bi bilo, pošto ja ne jedem meso. Mislim da je moj specijalitet suva punjena paprika sa pirinčem, to je nešto što ja volim. Veoma poštujem tradiciju i naše običaje, trudim se da sa porodicom i prijateljima to i održim i da na trpezi budu srpska jela, od sarme, paprike, pasulja prebranca, pečenja, sira, kajmaka. Više pribegavam toj tradicionalnoj kuhinji nego modernijoj.