Kokos kiflice su idealne za slavlja, najčešće se ubrajaju u sitne kolače na slavskim trpezama:
Potrebno je:
- 250 g margarina
- 140 g šećera
- 2 žumanca
- 1 jaje
- 180 g kokosa
- 1 prašak za pecivo
- 350 g brašna
- 50 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednu posudu stavite šećer, margarin, žumanca i celo jaje. Umutite penasto pa dodajte kokos. Sve ručno pomešajte pa dodajte prašak za pecivo i postepeno brašno. Zamesite testo koje se neće lepiti. Zatim od testa uzimajte manje loptice pa svaku na dlanu malo razvaljajte. Krajeve im malo savijte pa ih ređajte u pleh. Pecite kiflice oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Dok su još mlake pospite ih šećerom u prahu.
Foto: Printskrin/Jutjub/Naš dan svaki dan
Pročitajte još
(Trpeza)