Piletina može da se spremi na nekoliko načina, a najsočnija i najukusnija je pečena na krompiru u rerni. 

 

Potrebno je:

  • 1 pile
  • 1 kg krompra
  • 2 veće šargarepe
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašičice soli
  • suvi biljni začin
  • kari

Priprema:

Pomešajte so, biljni začin i kari i dobro utrljajte po piletu. Ostavite u frižideru preko noći zamotano u foliju. Sutradan ga stavite u tepsiju, okolo poređajte povrće i posolite. Krompir stavite ceo, šargarepu presecite napola i luk. Nalijete vodom (oko 200 ml vode). Prekrijete folijom i pecite u rerni sat i po na 220 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite još pola sata.

Foto: Profimedia

 

 

(Trpeza)

 

BONUS VIDEO: