Пилетина може да се спреми на неколико начина, а најсочнија и најукуснија је печена на кромпиру у рерни. 

 

Потребно је:

  • 1 пиле
  • 1 кг кромпра
  • 2 веће шаргарепе
  • 1 мања главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 2 кашичице соли
  • суви биљни зачин
  • кари

Припрема:

Помешајте со, биљни зачин и кари и добро утрљајте по пилету. Оставите у фрижидеру преко ноћи замотано у фолију. Сутрадан га ставите у тепсију, около поређајте поврће и посолите. Кромпир ставите цео, шаргарепу пресеците напола и лук. Налијете водом (око 200 мл воде). Прекријете фолијом и пеците у рерни сат и по на 220 степени. Затим скините фолију и пеците још пола сата.

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза)

 

БОНУС ВИДЕО: