Ukoliko se opredelite za spremanje ovog bureka, bićete veoma zadovoljni ukusom. 

Potrebni sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 350 g posnog sira
  • 250 ml kisele vode
  • 125 ml ulja
  • pola kašičice soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje i so. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore, ukrstite ih i pustite da krajevi vire preko pleha. Poprskajte mešavinom ulja i vode, s tim da, promešate tečnost posle svakog prskanja kore jer se ulje odvaja od vode. Zgužvajte 3 kore pa stavite jednu preko druge. Poprskajte mešavinom pa stavite posni sir. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Kad ostanu poslednje 3 kore, prvu od njih, nagužvajte, poprskajte, stavite drugu koru i nju poprskati stavite preostali posni sir pa poklopite poslednjom korom. Prebacite preko kore krajeve koji vire pa ih poprskajte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok burek ne dobije zlatnu boju. Burek secite i služite vruć.

Foto: P. Mitić

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: