Bez obzira na to što mnogi ne vole da je konzumiraju, boranija je odlična kada se spremi kao toplo čorbasto jelo ili čak dinsana. Idealna je za vreme posta.
Potrebno je:
- jedna veća glavica crnoga luka
- jedna sveža paprika
- jedna do dve šargarepe
- 500 g smrznute boranije
- jedan veći krompir
- jedna do dve kašičice suvoga začina
- jedna kašičica slatke paprike
- pola kašičice brašna
- ulje
- so
Priprema:
Crni luk, papriku i šargarepe prodinstajte dok ne omekšaju. Potom dodajte smrznutu boraniju i krompir sečen na sitne kockice. Nalijte vodom da ogrezne pa ostavite da vri. Zatim dodajte vodenu zapršku. NJu pravite tako što u jednu činiju stavite jednu do dve kašičice suvoga začina, jednu kašičicu slatke paprike i pola kašičice brašna. Dodajte vodu i promešajte pa ostavite još 5 minuta da prokrčka. Po potrebi još posolite.
Foto: Printskrin/Jutjub/Mimina kuhinjica
(Trpeza)
Pročitajte još
BONUS VIDEO: