Ovako spremljen podvarak je idealan za vreme posta. 

 

Potrebni sastojci:

  • 1 kg kupusa ribanca
  • 200 g suvih šljiva
  • 3 glavice crnog luka
  • šoljica pirinča
  • mlevena začinska paprika
  • ulje
  • lorber
  • so
  • biber u zrnu

Način pripreme:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite sitno seckan luk sa pirinčem i lorberom, na zagrejanom ulju. Onda dodajte kupus i začinite mlevenom začinskom paprikom. Posolite i pobiberite. Prelijte sa malo vode pa dinstajte sve dok kupus ne omekša. Zatim dodajte suve šljive i još malo prodinstajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite podvarak pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Foto: Jutjub printskrin/Bakina kuhinja

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: