Овако спремљен подварак је идеалан за време поста.
Потребни састојци:
- 1 кг купуса рибанца
- 200 г сувих шљива
- 3 главице црног лука
- шољица пиринча
- млевена зачинска паприка
- уље
- лорбер
- со
- бибер у зрну
Начин припреме:
Рерну загрејте на 200 степени. Пропржите ситно сецкан лук са пиринчем и лорбером, на загрејаном уљу. Онда додајте купус и зачините млевеном зачинском паприком. Посолите и побиберите. Прелијте са мало воде па динстајте све док купус не омекша. Затим додајте суве шљиве и још мало продинстајте. Пребаците у плех обложен пек папиром. Пеците подварак пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени.
Прочитајте још
Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja
(Трпеза)