Овако спремљен подварак је идеалан за време поста. 

 

Потребни састојци:

  • 1 кг купуса рибанца
  • 200 г сувих шљива
  • 3 главице црног лука
  • шољица пиринча
  • млевена зачинска паприка
  • уље
  • лорбер
  • со
  • бибер у зрну

Начин припреме:

Рерну загрејте на 200 степени. Пропржите ситно сецкан лук са пиринчем и лорбером, на загрејаном уљу. Онда додајте купус и зачините млевеном зачинском паприком. Посолите и побиберите. Прелијте са мало воде па динстајте све док купус не омекша. Затим додајте суве шљиве и још мало продинстајте. Пребаците у плех обложен пек папиром. Пеците подварак пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени. 

Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: