Monasi na Svetoj Gori se hrane veoma skromno, ali njihova tradicija je vrlo prepoznatljiva, hrana je spremana sa velikom emocijom. 

Jedan od obroka spremljen na svetogorski način oduševiće vas i osvojiti srce. Punjena paprika povrćem je jedan od tih recepata koji veoma brzo osvajaju. 

Potrebni sastojci za posne punjene paprike:

  • 6 suvih crvenih paprika
  • 3 praziluka ili jedna srednja glavica crnog luka
  • 100 g krupno mlevenih oraha
  • 100 g pasulja tetovca
  • 1 šoljica (za crnu kafu) pirinča
  • mešavina suvog biljnog začina
  • crvena mlevena paprika,
  • so, biber

Kako se pravi?

Propržiti kratko praziluk (ili sitno seckani luk) na malo ulja, a zatim dodati mlevene orahe. Pržiti sve zajedno još 2-3 minuta i zatim u to dodati opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj.

Foto: Shutterstock

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: