Monasi na Svetoj Gori se hrane veoma skromno, ali njihova tradicija je vrlo prepoznatljiva, hrana je spremana sa velikom emocijom.
Jedan od obroka spremljen na svetogorski način oduševiće vas i osvojiti srce. Punjena paprika povrćem je jedan od tih recepata koji veoma brzo osvajaju.
Potrebni sastojci za posne punjene paprike:
- 6 suvih crvenih paprika
- 3 praziluka ili jedna srednja glavica crnog luka
- 100 g krupno mlevenih oraha
- 100 g pasulja tetovca
- 1 šoljica (za crnu kafu) pirinča
- mešavina suvog biljnog začina
- crvena mlevena paprika,
- so, biber
Kako se pravi?
Propržiti kratko praziluk (ili sitno seckani luk) na malo ulja, a zatim dodati mlevene orahe. Pržiti sve zajedno još 2-3 minuta i zatim u to dodati opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj.
Pročitajte još
Foto: Shutterstock
(Trpeza)