Монаси на Светој Гори се хране веома скромно, али њихова традиција је врло препознатљива, храна је спремана са великом емоцијом.
Један од оброка спремљен на светогорски начин одушевиће вас и освојити срце. Пуњена паприка поврћем је један од тих рецепата који веома брзо освајају.
Потребни састојци за посне пуњене паприке:
- 6 сувих црвених паприка
- 3 празилука или једна средња главица црног лука
- 100 г крупно млевених ораха
- 100 г пасуља тетовца
- 1 шољица (за црну кафу) пиринча
- мешавина сувог биљног зачина
- црвена млевена паприка,
- со, бибер
Како се прави?
Пропржити кратко празилук (или ситно сецкани лук) на мало уља, а затим додати млевене орахе. Пржити све заједно још 2-3 минута и затим у то додати опран и очишћен пиринач и пасиран скувани пасуљ.
Прочитајте још
Фото: Shutterstock
(Трпеза)