Монаси на Светој Гори се хране веома скромно, али њихова традиција је врло препознатљива, храна је спремана са великом емоцијом. 

Један од оброка спремљен на светогорски начин одушевиће вас и освојити срце. Пуњена паприка поврћем је један од тих рецепата који веома брзо освајају. 

Потребни састојци за посне пуњене паприке:

  • 6 сувих црвених паприка
  • 3 празилука или једна средња главица црног лука
  • 100 г крупно млевених ораха
  • 100 г пасуља тетовца
  • 1 шољица (за црну кафу) пиринча
  • мешавина сувог биљног зачина
  • црвена млевена паприка,
  • со, бибер

Како се прави?

Пропржити кратко празилук (или ситно сецкани лук) на мало уља, а затим додати млевене орахе. Пржити све заједно још 2-3 минута и затим у то додати опран и очишћен пиринач и пасиран скувани пасуљ.

Фото: Shutterstock

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: